*Bio*

fortune-tellingschoppen1fortune-tellingharten1fortune-tellingklaveren1fortune-telling

Björn Meuris, die meestal onder het alias van “le Diseur de bonne aventure” opereert, is in de eerste plaats auteur. Een van zijn expertises is cartomantie, in de volksmond beter bekend als “kaartleggen”. Als professioneel kaartlegger (cartomancien)en als mentor heeft hij doorheen de jaren een groot netwerk in binnen en buitenland weten uit te bouwen. Hij is daarom ook een veel gevraagd opiniemaker, artikelschrijver, columnist, spreker, raadslid of voorwoordschrijver in dit vakgebied. Naast het klassikaal lesgeven, vervat hij zoveel mogelijk van zijn kennis in publicaties. Hierdoor krijgt het grote publiek ook toegang tot deze mysterieuze informatie, die vaak enkel van persoon op persoon doorgegeven werd.

Vaak zit hij met zijn neus in oude kaartlegboeken, die ooit wel honderdvijftig of zelfs tweehonderd jaar oud zijn. Ook heeft hij enkele zeer gegeerde collectoritems in zijn bezit. Een van zijn grote voorbeelden is Etteilla(1738-1791, Parijs), die de allereerste gekende professionele kaartlegger en leermeester was in de wetenschap van het verklaren der kaarten, zoals dat destijds genoemd werd.

cropped-cropped-cartonomancie1.jpg

Zijn stokpaardje is de Petit Lenormand. Desalniettemin heeft hij evenveel kennis van heel wat andere traditionele waarzeg-, toekomst- en tarotkaartsystemen, zoals daar zijn: Grand Lenormand, kaartleggen met speelkaarten, Kipper karten, tarot de Marseille, Rider Waite tarot, Petit cartomancien, Sibilla Italiana, zigeunerkaarten en nog veel meer.

Hij leert geïnteresseerden, hoe je hier correct mee aan de slag kan. Correct, wil voor hem steeds zeggen volgens de authentieke wijze, zoals het bedoelt is te zijn. Björn ziet cartomantie als bijzonder fascinerend, toch houdt hij er, vergeleken met velen van zijn collega’s een heel nuchtere en pragmatische perceptie op na.

Meer informatie over “le Diseur de bonne aventure” en zijn vele bedrijvigheden vind je op zijn blog.

http://www.lepetitcartomancien.wordpress.com

images7GVXH6YD

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s